torstai 15. toukokuuta 2014

Rallytoko

Käytiin tänään taas Rallytokoilemassa ja kyllä se kivaa on! Nöpökin pääsee elementtiinsä siinä aina ja miellyttämisen halu on meijän hauvalla korkealla!

Tässä kuva ekalta kerralta, kun ei vielä päästy nurmikentälle sen märkäisyyden takia. Harjoiteltiin siis kosketuskeppiä!
 (c) L & S Featherfox Oy
Tässä harjoteltiin vierellä kävelemistä, mutta Nöpöltä se onnistui jo oikein hyvin valmiiksi!
 (c) L & S Featherfox Oy

Seuraavassa kuvassa harjoiteltiin tätä kylttiä:
Eli koirakko pysähtyy perusasentoon kyltille. Koira ohjataan makuuasentoon niin, että koiran kyynärpäät osuvat maahan. Koiran on lähdettävä kyltiltä suoraan makuuasennosta.
 (c) L & S Featherfox Oy
Tämän päivän treeneistä ei kuvia oikeastaan saatu, koska sateli hieman, harmi. Eli kerron siis ihan sanallisesti nyt mitä me neljännellä treenikerralla opittiin! 
Eli, joka kerralla opetellaan muutama uusi kyltti ja lopuksi sitten teemme niistä uusista ja osasta vanhasta kyltistä radan. Minusta se rata osuus on kaikista jännin ja mielenkiintoisin. Tänään opimme siis kyltteinä nämä: 
______________________________________________________________________________
Ohjaajan pysähtyessä kyltille, koira ohjataan ohjaajan eteen istumaan koiran kuono enintään 30 cm päähän ohjaajasta, koiran rintamasuunta ohjaajaan päin. Koira ohjataan vasemmalta ulkokautta ohjaajan vasemmalle sivulle.______________________________________________________________________________


Koirakko tekee tiukan täyskäännöksen kyltin edessä. Ohjaajan kääntyessä paikoillaan vasemmalle, koira kiertää ulkokautta ohjaajan vasemmalle sivulle.

______________________________________________________________________________

Koirakko tekee tiiviin täyskäännöksen oikealle kyltin edessä.

Koirakko tekee tiukan täyskäännöksen vasemmalle kyltin edessä.


______________________________________________________________________________

Eli tällaista tällä kertaa! Kysy vain, jos sinulle tulee jotain mieleen tähän Rallytokoon liittyen (tai oikeastaan mihin vain liittyen), niin yritän vastata parhaani mukaan. Kuulin nimittäin, että tämä Rallytoko on aika uusi laji harrastettavaksi Suomessa! Siitä tulee virallinen lajikin vasta tämän vuoden puolella, joten päästään kokeeseenkin Nöpön kanssa mahdollisesti Syyskuussa(?)

Hieman tietoa rallytokosta ja sen ideasta...

Rallytokon peruspointtina on siis mennä rata, joka koostuu eri luokkien kylteistä. Tarkoittaen siis sitä, että ensin on ALOkasluokka, johon kuuluu 31 ulkoa osattavaa kylttiä mukaan lukien "lähtö" ja "maalikyltit". Eli kyltit 1-31. (Kaikki kyltit ja niiden selitykset löydät täältä: *Click

Sitten mennään ALO-luokan kokeeseen. Ennen koetta saa käydä ilman koiraa tutustumassa rataan 15 minuttin ajan. Alokasluokan rata koostuu 10 – 15 tehtäväkyltistä, lähdön ja maalin lisäksi, joista pysäyttäviä kylttejä voi olla viisi. Koira on kytkettynä löysällä hihnalla koko radan ajan. 

Jos tämän kokeen ALO-luokan kokeen läpäisee niin on valmis menemään AVOimeenluokkaan.
Se koostuu kylteistä 40-54 + tietysti aiemmin opetellut kyltit. Tämä koe mennäänkin jo ilman hihnaa! Eli koira on suorituskentällä vapaana, mutta sinne mennään hihnan kanssa ja tullaan hihnan kanssa pois. Avoimen luokan rata koostuu 12 – 17 tehtäväkyltistä, lähdön ja maalin lisäksi, joista pysäyttäviä kylttejä voi olla seitsemän ja vähintään viiden tehtäväkyltin tulee olla avoimen luokan kylttejä. Avoimessa luokassa 
saa olla yksi hyppyeste.

Jos AVO-luokan kokeen läpäisee, niin on valmis menemään VOIttaja luokkaan. Johon kuuluu kyltit 60-77 +aikaisemmin opitut (sekä yksi käytösruutu).

Ja lopuksi, jos on suoriutunut hyväksyttävästi VOI-luokasta, niin on valmis siirtymään MEStariluokkaan!Mestariluokan tehtäväkylttejä ovat tehtävät 81 – 95. Mestariluokan rata koostuu 18 – 20 tehtäväkyltistä, lähdön, maalin ja käytösruudun lisäksi, joista pysäyttäviä kylttejä voi olla yhdeksän. Vähintään kolmen tehtäväkyltin tulee olla avoimen luokan kylttejä, vähintään kolmen kyltin tulee olla voittajaluokan kylttejä käytösruudun lisäksi sekä vähintään viiden tehtäväkyltin tulee olla mestariluokan kylttejä. Mestariluokassa saa olla kaksi hyppyestettä sekä yksi sarjahyppy.

Jos haluat lisätietoa, niin kysy minulta tai käy katsomassa Rallytokon virallisilta nettisivuilta tietoa! www.rally-toko.fi

Tämä on oikein hieno harrastus ja kannatan kokeilemaan, jos koirasi vähääkään on esimerkiksi miellyttämishaluinen tai muuten vain tykkää tehdä temppuja ja muuta. Koiran (tai sinun) ei tarvitse olla mitenään erikoinen tätä harrastaakseen!2 kommenttia:

  1. Yksi pikainen korjaus, laji virallistui 1.5. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ajasta en ollut ihan varma, mutta kiva että se on jo virallistunut niin päästään kokeeseen! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, asialliset ja kehittävät kommentit ovat aina tervetulleita! :)