sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Koirapuistoiltiin

Käytiin Nöpön kanssa koirapuistossa tänään päivällä siinä toivossa, että saataisiin vähän taas koulutettua Nöpöä sellaisessa tilanteessa missä on häiriötekijöitä.
Suunnitelma onnistui! Koirapuistossa oli pienellä puolella kaksi koiraa (mix pentu ja pikkukoira).

Ensiksi harjoiteltiin vierellä kävelemistä koirapuiston ulkopuolella ja ohitse, että saataisiin keskittyminen siihen mitä tehdään. (Nöpöllä siis huono tapa, jos toinen koira tulee vastaan, niin Nöpö tulee kuuroksi...) Harjoittelu meni hyvin ja onnistuneesti. Lopussa Nöpö oli jo melkein rentoutunut vaikka näki koirat puistossa ja nekin tuijotti takaisin. Monta kertaa jouduttiin kyllä ottamaan uudestaan, mutta päästiin, kuin päästiinkin koirapuiston portille ilman vetämistä ja sitä "kuuroutumista". Kutsun tätä kohellusta "moodiksi". Heh.
Palkitseminen onnistui kesken harjoittelun nameilla ja lopuksi iso palkinto oli se, että pääsi koheltamaan ja juoksemaan koirapuistoon.

Pienten puolella olevat pyysivät, että tultaisiin Nöpön kanssa sinne, koska pentu oli vielä liian pieni menemään isolle puolelle, joten oltiin hetken aikaa pienten puolella leikkimässä pennun kanssa. Nöpö toimi pennun kanssa hienosti, vaikka välillä piti muistuttaa, että kyseessä tosiaan oli pentu. Rauhoitu ja Älä huuva käskyjä piti pariin otteeseen sanoa ja hyvin Nöpö niitä uskoikin.

Pian sen jälkeen isompien puolelle tuli vähän Nöpöä isompi koira, jolla oli pitkät jalat. Nöpö ja toinen koira juoksivat aidan vierusta lujaa edes takaisin. Pentu lähti pienten puolelta, joten menimme isompien puolelle, jotta Nöpö saisi veroisensa juoksijan kaverikseen. (Pentu siis pelkäsi hieman Nöpöä, koska oli ensimmäistä kertaa koirapuistossa ja vielä niin nuori, hyvin meni loppuajasta silti!) Isompien puolella Nöpö juoksenteli isomman koiran kanssa pitkään ja vuorotellen jahdaten ja jahdattavana. Otin myös videota Nöpön ja vaalean koirulin juoksentelusta ja leikkimisestä :) Se on tässä lopussa. Kotiin tultaessa Nöpö oli rättiväsynyt. Ensin ruokakupille ja vesikupille juomaan ja sitten nukkumaan... Nukkumatti tuli ajoissa kylään!  →Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, asialliset ja kehittävät kommentit ovat aina tervetulleita! :)