torstai 30. tammikuuta 2014

Koira pentukuntoon!

Nöpön kanssa ollaan nyt tässä otettu itseämme niskasta kiinni (lue: minä olen ottanut itseäni niskasta kiinni) ja ollaan tehty itsellemme selväksi se, että laiskottelu enää ei auta! Nöpö on siis valeraskauden ja vissiinkin huonolaatuisen markettiraksujen (lue: namien ja markettiraksujen) takia hieman lihonut. Itse haluan parantaa peruskuntoani tässä samalla. Sain tämän idean toteutukseen vain Nöpön takia.

Ostin Nöpölle siis aivan uutta ruokaa, johon totuttelemme parhaillaan. Katselin hyviä vaihtoehtoja Mustista ja Mirristä, koska markettiruokia en enää halua koiralleni (lue: koirilleni) syöttää. Syitä on monia, ensimmäiseksi voin sanoa sen, että markettiruoissa EI ole tarpeeksi ravinteita koiralle. Toiseksi, koira tulee paljon terveellisempään kuntoon kunnon ruoalla, koska kunnon ruokaa, eli tässä tapauksessa Brit premium light ruokaa, pystyy säännöstelemään täysin oikein oman koirallensa sopivaksi. Tuoteselosteet ovat hyvät ja kattavat, kunhan niihin vähän perehtyy.

Olemme Nöpön kanssa nyt päättäneet, että kolme lenkkiä päivässä pysyy, mutta niiden pituutta ja aikaa pidennämme.

Aamulenkki:  15 - 30 minuuttia kävellen kytkettynä
Päivälenkki: 30 min -> kävellen kytkettynä ja hetken vapaana oloa pihalla
Iltalenkki: 45 min -> Juosten suurimmaksi osin niin kauan, kun jaksaa ja saa olla vapaana koko lenkin mahdollisuuksien mukaan. (Meillä on täällä sopivat lenkkipolut sitä varten). Yhdessä myös päätimme, että jos mittari menee alle -20:nen asteen, niin silloin lenkki on 30-45 minuuttia. Kaikkien terveyden ja hyvinvoinnin kannalta :P

Olemme siis Nöpön kanssa aloittaneet tämän "uuden elämäntavan" tällä viikolla ja hyvin ellen sanoisi erinomaisesti on mennyt.

Maanantaina kävimme päivällä jäällä juoksentelemassa pitkänä lenkkinä plus tietysti nuo peruslenkit.
Tiistaina kävimme koirapuistossa noin 6km lenkillä! +peruslenkitKeskiviikkona kävimme taas jäällä ja jään kautta eksyimme saareen katselemaan kaunista auringonlaskua.+peruslenkitTänään eli Torstaina kävimme vain nuo peruslenkit ja pidimme ansaittua lepopäivää!

Tässä hieman kuvia Keskiviikon lenkiltä...


Ja lopuksi vielä video, jossa Nöpö haukahtelee ja ihmettelee omaa kaikuaan. Valitettavasti se kaiku ei kuulunut videolla, mutta siellä se kuului :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, asialliset ja kehittävät kommentit ovat aina tervetulleita! :)